Mountainbikecamps Järvsö

MTB camps (grupplektioner)

Under säsongen har vi mountainbikecamps med olika inriktningar, tex kurvtagning, hoppkurser, tjej/women’s-camps, kids camps och stökig DH. Kurserna har olika nivåer så läs beskrivningarna för att se vilken nivå och inriktning som passar dig bäst. Mer detaljerad information om respektive camp ser du när du klickar dig vidare till JBPs hemsida.

>> Här kan du se vilka camps som ligger uppe på JBP just nu.

Boka privatlektion i Stockholm

Mellan mars och april befinner vi oss i Stockholm och kan hålla privatlektioner. Maila oss för mer info och bokning.

Hoppkurs MTB enduro och downhill Järvsö

Hoppkurs nivå medel

Under två timmar tränar vi hoppteknik. Vi går igenom position, fart och hoppteknik under ledning av MTB coach. Passar dig som redan hoppar platåhopp i tex Barbro men vet med dig att du kanske sväljer hoppen för mycket eller tvekar för att du inte är säker på din teknik.
 
Datum: Nationaldag 1 juni
Plats: Järvsö Bergscykelpark
Pris: 1 100 kr/person (max 5 pers)
MTB kids camp. Downhill i Järvsö.

Kids camp nivå Blå

Denna kurs är för 8-11 åringar som cyklar downhill. Vi fokuserar på blå leder i JBP och cyklar några röda sektioner. En kul dag där vi cyklar mycket tillsammans och även tränar cykelteknik.
 
Krav: att ovanstående nivå stämmer in för att få en så tight grupp som möjligt. Att du har egen eller hyr fulldämpad MTB som passar för parken. 
 
Datum: Torsdag 11 juli 
Tid: 10.30-15.30
Plats: Järvsö Bergscykelpark
Pris: 990 kr/person (max 8 pers)
Mountainbike Kids Camps. MTB kurser för yngre cyklister i Järvsö

Kids camp nivå Röd​+

Denna kurs passar 9-12 åringar som cyklar mycket downhill och kommit ganska långt. Du hoppar Barbro till alla landningar, kör Tuff Brud i bra fart och har redan satt några av gap-hoppen i Twist Twist och vill träna på fler hopp där. Vi tränar även svarta Itzy Bitzy. 

 

Krav: att ovanstående nivå stämmer in för att få en så tight grupp som möjligt. Du har en egen fulldämpad MTB som passar för parken. 

 
Datum: Torsdag 2 november (höstlov) 
Tid: 10.00-15.00
Plats: Järvsö Bergscykelpark
Pris: 950 kr/person (max 8 pers)
MTB coach Lina Skoglund för Women's camp i Järvsö

Women's Camp nivå Medel+

Under tre timmar tränar vi teknik med allt från stökig terräng, byggda kurvor och hopp. Passar dig som redan cyklar mycket enduro och downhill och vill komma framåt i din utveckling. Du cyklar röda och en del svarta leder som tex Itzy Bitzy (även om det inte går snabbt där). Du hoppar ganska bra i tex Barbro men vill ta det till nästa nivå och känna dig säkrare.

 
Datum: Lördag 9 september
Tid: 09.30-12.30
Plats: Järvsö Bergscykelpark
Pris: 1 100 kr/person (max 5 pers)
Tjejläger MTB Downhill Järvsö

Women's camp nivå Lätt+

Passar dig som cyklar mountainbike, vill utveckla din teknik och få upp självförtroendet att prova nya saker. Du är inte ny i bike parks utan har redan hunnit testa en eller flera parker, kört flowiga leder liknande Barbro och även testat en del mer tekniska leder.

 

Datum: Lördag 5 augusti
Tid: 10.30-15.30
Plats: Järvsö Bergscykelpark
Pris: 1 250 kr/person (max 8 pers)

“Otroligt pedagogiskt upplagt från början med en röd tråd från morgonen till slutet av dagen där man fick möjlighet att praktiskt öva på allt ni lärde oss. Jättebra med individuella råd med vad man behövde tänka på, träna mer på osv.“

Jenny

“Bra nivåanpassning på kursen med tydlig utveckling efter avslutad kurs.“

Wilmer

“Lagom stor grupp. Ni lyckas bryta ner även det som är svårt och läskigt i beståndsdelar som gör att allt känns görbart och tryggt.“

Malin

Loggor med Silva, POC, Houdini, Maxxis och Zerode Bikes.